15 måder at forblive produktiv på, når det er mørkt og koldt udenfor

15 måder at forblive produktiv på, når det er mørkt og koldt udenfor

Om vinteren og efteråret falder vores produktivitet oftest: det er svært for os at vågne op og samle vores tanker. Det er også meget svært at forblive positiv og motiveret. Som følge heraf kan lysten til at arbejde forsvinde.

Vi bad Kozmik Panda -medarbejdere og læsere om at dele måder, der hjælper dem med at forblive produktive i den kolde årstid.

Yulia Lokshina 23 år gammel. Skaber. Arbejder mest hjemmefra.

Tillad dig selv at hvile

For at forblive produktiv skal du, som de siger nu, være i ressourcen. Og hvile er det, der gør op for det.

For at tage en pause fra arbejdet kan jeg for eksempel spille sjov musik og danse. Eller lav yoga, læs, og nogle gange bare læg dig ned i 15 minutter med lukkede øjne. Denne lille distraktion genopbygger ladningen og genvinder styrken. Jeg forsøger at holde pauser hver time.

Om vinteren falder produktiviteten naturligt, dette skal tages i betragtning. Og her er det vigtigt at forstå, at man ikke kan tjene alle verdens penge. Derfor er det bedre at sætte dit mentale og fysiske helbred i første række, lytte til dig selv og gøre, hvad du virkelig vil.

Evgeniya Terekhova 23 år gammel. Leder af distributionsafdelingen. Arbejder både hjemmefra og på kontoret.

Prøv at arbejde uden for hjemmet

Min lidt mærkelige, men et arbejdsliv hack, at læsse mig selv med ting: konstant at rejse et sted hen, at mødes med nogen. Ja, om vinteren vil jeg ikke forlade lejligheden. Men i sidste ende var de dage, jeg tilbragte hjemmefra, meget nemmere og mere produktive.

Det ser ud til, at lejligheden er varm og hyggelig, men dette er en hage: I sidste ende føler du en fuldstændig modvilje mod at gøre noget. For ikke at finde dig selv i en tilstand af apati, skal du fortsætte med at bevæge dig og holde det sædvanlige tempo.

Daria Kostyuchkova er 29 år gammel. Podcast redaktør. Arbejder hjemmefra.

Ventilér rummet regelmæssigt

Det er ingen hemmelighed, at frisk luft forfrisker perfekt. Om vinteren, når temperaturen på batterierne ligner en helvedes kedel, er dette meget nyttigt. For flere timers arbejde i et indelukket rum koger hjernen bogstaveligt talt, og det er ikke ok.

Derfor lufter jeg rummet ud flere gange om dagen. Jeg åbner døren til altanen og lader den stå i 10 minutter.Jeg løber selv væk fra trækket: Jeg går for at lave te eller dyrker lidt motion. Sådanne pauser fra arbejdet, ændring af billedet foran øjnene og frisk luft hjælper dig med at vende tilbage til opgaver og køre fingrene over tastaturet lidt hurtigere.

Vyacheslav Dryuchin 23 år gammel. IOS udvikler. Arbejder på et kontor.

Brug smarte pærer

Det sværeste for mig er at følge den daglige rutine, for det er ham, der direkte påvirker produktiviteten. Nogle gange hører jeg ikke alarmen og føler ikke, at nogen vækker mig. Og når jeg står op, føler jeg mig overvældet og søvnig. Jeg har bemærket, at det er meget sværere for mig at vågne på det rigtige tidspunkt om vinteren. I modsætning til sommerperioden, hvor solens stråler trænger ind af vinduet og naturligt vækker mig.

Derfor besluttede jeg at bestille pærer til soveværelset, der simulerer daggry. Gennem applikationen skal du indstille den ønskede stigetid, og i dette øjeblik vil de gradvist blusse op, som om nogen i lejligheden lige havde tændt lyset eller åbnet gardinet. Det er ikke nok til en ubekymret, reklamelignende stigning, men det er lidt nemmere at rejse sig.

Tanya Zaitseva er 21 år gammel. SMM leder. Arbejder hjemmefra.

Arbejd ikke i pyjamas

Intet tøj at sove og arbejde ud af sengen! Jeg mødte dette life hack i forskellige kilder, men af ​​egen erfaring lagde jeg mærke til: Når du sidder i din pyjamas, trækker sengen sig ind i sin varme omfavnelse.

Skab en behagelig arbejdsplads

Jeg bemærkede, at jo mere behageligt det er for mig at sidde ved bordet, jo højere er min produktivitet. Derfor har jeg afsat et separat område til arbejde, en behagelig stol og et højt bord. Plus en bærbar stativ. Der er stikkontakter i nærheden og ingen forstyrrelser.

Det er også vigtigt for mig, at det er smukt omkring. Om sommeren pynter jeg rummet med friske blomster, tørrede blomster og potteplanter, og om vinteren med stearinlys og guirlander. Når det bliver mørkt, tænder jeg også lampen for at skabe lokaliseret belysning.

Beløn ​​dig selv for udførte opgaver

Det er altid sværere at stå op og arbejde i den kolde årstid, så jeg roser mig selv oftere. Jeg forsøger at hvile mig meget, så der ikke er overbelastning. Og nogle gange, i stedet for hjemmelavet kaffe, går jeg på cafe for den meget ultra-mega-med-triple-cream latte!

Lera Babitskaya 22 år gammel. Journalist. Arbejder hjemmefra.

Gå i bad, når du vil muntre op

Jeg bruger dette life hack, når jeg føler, at jeg bogstaveligt talt falder i søvn på farten. Selvom jeg allerede er gået i bad om morgenen, kan jeg godt gå til vask igen ved frokosttid, så vandet puster lidt op.

Samtidig er det tilrådeligt ikke at blødgøre, stå under varme vandløb, men tværtimod at gøre temperaturen lidt lavere end normalt. Nå, hardlevel, det er en kontrastbruser.

Typisk tager denne tur på badeværelset 5-7 minutter, hvilket passer godt med en kort pause mellem opgaverne. Og da jeg arbejder hjemmefra, er jeg ret tryg ved at lave dette trick, hvis det bliver helt uudholdeligt. Når der ikke er tid, kan du blot vaske dit ansigt med koldt vand.

Drik vitaminer

Indtil videre er jeg kun en nybegynder biohacker. Men blandt mine vaner er der et jævnligt tjek af kroppen hvert halve år, hvor jeg også tjekker vitaminer.

Det hele startede, da jeg kom til lægen for halvandet år siden med klager over voldsom træthed, døsighed og apati. Som en person, der aldrig har besøgt en endokrinolog i mit liv, har jeg allerede opfundet en masse forfærdelige diagnoser til mig selv. Men alt viste sig at være mere prosaisk: Jeg havde en alvorlig mangel på vitamin D. Med en hastighed på 30-100 ng / ml var dens mængde kun 4 ng / ml. Du, generelt, hvordan kom du til mig?, husker jeg, spurgte lægen.

Siden da har jeg forsøgt at overvåge vitamin- og mineralbalancen og fra september til april drikker jeg D-vitamin uden fejl. Og sammen med det, og andre vitaminer, som jeg mangler på et bestemt tidspunkt.

Natalya Kopylova 33 år gammel. Journalist. Arbejder hjemmefra.

Hold ferie i november

Anden halvdel af året er generelt ret svær og kedelig. Dagslyset falder, vejret forværres. Jeg vil ikke have noget. Selv hvile. Men jeg tager en uge fri i begyndelsen af ​​november, bare for at puste ud og så afslutte året med fornyet kraft.

Yderligere er det nemmere: der er helligdage i januar, kønsferier i februar og marts og så forår! Så tingene virker ikke som en uudholdelig byrde.

Kom med vinterritualer

Hovedproblemet med at forblive produktiv på denne tid af året er, at vi bruger for meget tid på at lide og længsel. Hvis du forsøger at omskrive vinteroplevelsen, bliver livet lettere.

En af mine venner står for eksempel på snowboard, så når det sner, er hun meget glad for det. Jeg kender ikke til vintersport, men jeg bruger mit eget liv hack. Jeg fandt på underholdning, som jeg kun laver i november-februar: Jeg laver visse retter, ser visse film.

Lad os sige, at jeg frigiver december til at genlæse nogle fede serier af bøger. Og nu er vinteren ikke længere så skræmmende, for den lover noget behageligt!

Klæd dig behageligt på

Det sker, at man om vinteren vil flytte bjerge. Men hvordan kan du forestille dig, at du til dette skal tage strømpebukser på, bukser, en kasket, der slår med en elektrisk strøm ... Så al lyst forsvinder!

For at gøre livet lettere, kan du blive forvirret med virkelig behageligt tøj. Find en vægtløs jakke, der ikke er kold udenfor og ikke varm indendørs, hatte, hvor du ikke ligner en humanoid Alyoshenka, sko, der ikke glider. Hvis vinterting forstyrrer livet, skal de udskiftes med andre. Det er ikke billigt, men det værd.

Olga Polkovnikova 32 år gammel. På barsel.

Rengør dit hjem oftere

Dette er ikke den vigtigste måde at opmuntre dig selv og genoplade din energi på, men bare en af ​​de, men det hjælper mig meget. Uanset årstiden gør jeg rent to-tre gange om ugen. Som regel er dette organiseringen af ​​rummet. Det er vigtigt for mig, at hver ting har sin plads, og at denne orden respekteres.

Rengøring hjælper på min mentale tilstand. Det er ligesom meditation: Jeg kobler fra alting, opløses i processen. Og resultatet skaber en følelse af komfort. Jeg har ingen følelse af træthed, kun tilfredshed. Jeg føler, at jeg er blevet fyldt med ny styrke og entusiasme til at arbejde.

Firaya Nigomatullina 54 år gammel. Ejeren af ​​kaffebaren. Arbejder både hjemmefra og på kontoret.

Løb eller gå en tur hver dag

Jeg løber i mindst 30 minutter hver morgen. Hvis der ikke er styrke og lyst til dette, går jeg bare i et behageligt tempo. På et tidspunkt indså jeg, at jeg bare har brug for det, uden det kan jeg ikke starte min dag.

Og her er et hyppigt spørgsmål, hvordan man løber om vinteren? For at gøre dette klæder jeg mig i tre lag: termoundertøj, inderjakke og vindjakke, joggingbukser.

Jeg har specielle løbesko med en beskytter og en membran (den tillader ikke fugt at trænge ind, men lader samtidig mine fødder ånde). For ikke at blive syg, satte jeg en buff på næsen, et vævsrør.

Andrey Golub er 45 år gammel. Leder af. Arbejder både hjemmefra og på kontoret.

Lyt til god musik

Musik påvirker i høj grad min produktivitet. I dette tilfælde er et bestemt ritual med at tænde den rigtige musik til en bestemt type aktivitet vigtigt. Hvis hendes beat matcher hendes humør, er det bingo! Ellers er det kun en distraktion.

Da jeg desuden har et meget alsidigt arbejde og i løbet af dagen skifter aktivitetstype mange gange, hjælper musikken med hurtigt at omstille mig til den ønskede bølge.

Derfor er der i min playliste Budha Bar, og instrumental musik efter min smag (jeg beder Alice om at sætte noget ud fra min profil), og AC/DC, når du har brug for at blive begejstret, og min ungdoms musik, når du behov for at opmuntre i tider med vanskeligheder eller tab af styrke.